Moxa Therapie

Moxa-therapie is een behandeling waarbij de warmte van een moxa-lamp, ook wel TDP Lamp genoemd, wordt gebruikt om de doorbloeding en genezing in het lichaam te bevorderen. TDP staat voor Teding Diancibo Pu, wat in het Nederlands “Speciaal Elektromagnetisch Spectrum” betekent. Deze therapie lamp werd meer dan 30 jaar geleden in China door een groep artsen en wetenschappers ontdekt.

TDP lampen worden gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde.

De TDP mineraal lamp bevat twee minerale platen met een carbonlaag en hitte-elementen. Wanneer de mineraalschijf elektrisch verwarmd wordt, zendt deze specifieke infrarode elektromagnetische golven uit. Deze elektromagnetische golven worden door het lichaam herkend en geabsorbeerd. Ze simuleren namelijk de Bio-Spectrum golven die eveneens door het menselijk lichaam worden uitgezonden. Er ontstaat dus een correlatie tussen de TDP mineraal lamp en het lichaam. Deze correlatie stimuleert de selectieve absorptie van 33 mineralen, welke een therapeutisch effect op de te behandelen gebieden heeft. Mineralen zijn immers essentieel voor het uitvoeren van alle biologische processen in ons lichaam. Deficiënties worden op deze manier aangevuld zonder een overdosis te creëren.

Door het toedienen van specifieke elektromagnetische infrarode golven, warmte en gemoduleerde mineralen wordt deze behandeling ervaren als weldadig voor lichaam en geest.

Het effect van behandelen met de TDP mineraal lamp wordt in verband gebracht met een verbeterde bloed- en lymfecirculatie, het verwijderen van toxinen uit weefsels, spierontspanning en een gunstig energetisch effect op de verschillende orgaansystemen. Het bevordert de microcirculatie en het metabolisme, versterkt het immuunsysteem en verzacht pijn. Het zorgt voor het aanspreken en optimaliseren van biochemische stimuli waaraan het lichaam een tekort heeft als gevolg van ziekte, ongeval of beschadiging.

Daarnaast is de TDP mineraal ook inzetbaar als ondersteuning voor het behoud van een evenwichtige gezondheid.

De therapie heeft bewezen zeer effectief te zijn bij de behandeling van talrijke aandoeningen zoals;  gewrichtspijn, artritis, rugpijn, astma, chronische bronchitis, bedplassen, stress, hoofdpijn, circulatiestoornissen, oedeem, impotentie, spijsverteringsproblemen, chronische verstopping of diarree, kwetsuren en huidaandoeningen, blessures, botbreuken en weefseltrauma. Tevens stimuleert het de hypothalamus (slaapregulering, pijnperceptie en stemming (stress, burn-out en depressie).

 

De TDP lamp is CE-gecertificeerd en dus in Nederland en in de EER (Europese Economische Ruimte) volgens de wet inzake medische hulpmiddelen als medicinaal apparaat toegestaan. Daarnaast heeft ook de FDA, de hoogste gezondheidsinstantie in de Verenigde Staten, de verkoop ervan vrijgegeven.

Een behandeling is altijd een aanvulling op die van de arts of specialist. Raadpleeg bij twijfel uw arts