Wat is VoetreflexPlus Massage

VoetreflexPlus massage gaat uit van zowel de Westerse gedachte, de reguliere geneeskunde (voetreflexzones op de voet), als ook de Oosterse gedachte (de "Plus"), vanuit de Traditionele Chinese geneeskunde (behandeling op de meridiaan-/energiebanen met daarop liggende acupunctuurpunten).                       

De Chinese filosofie gaat uit van een holistisch beeld waarin lichaam, geest en emotie niet te scheiden zijn.

Beide systemen in één behandeling is zeer effectief, deze gecombineerde voetreflexmassages zijn ontwikkeld door Total Health®.

Het zelf genezend vermogen, dat ieder mens van nature heeft, wordt gestimuleerd en de doorstroming van bloed, lymfe en energie wordt verbeterd. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en voedingsstoffen kunnen beter worden opgenomen in organen en weefsels. Dit alles heeft een vitaliserend en opbouwend effect voor het lichaam en zorgt voor een betere gezondheid. Het evenwicht tussen lichaam en geest wordt hersteld. 

De reguliere geneeskunde werkt doorgaans alleen klachtgericht, terwijl een natuurgeneeswijze, zoals voetreflexologie, ook de oorzaak van de klacht kan achterhalen. Het vult de reguliere geneeskunde daardoor prima aan (complementair) en kan gelijktijdig worden ingezet.

Voetreflexologie wordt niet gebruikt om een diagnose te stellen, hiervoor dient u uw huisarts te raadplegen. Indien nodig zal ik u doorverwijzen naar uw huisarts.

Geschiedenis 

Voetreflexologie was al 5000 jaar geleden bekend in China en India. Er zijn ook sporen teruggevonden in het oude Egypte en bij de Indianen van Noord-Amerika. Pas in de vorige eeuw ontwikkelde de Amerikaanse arts Dr. William Fitzgerald de zonetherapie, die later is uitgewerkt door Eunice Ingham, een fysiotherapeute die samenwerkte met Dr. Fitzgerald. Zij heeft de anatomie van het lichaam op de voeten geprojecteerd. Zo ontstond de voetreflexologie zoals wij die tegenwoordig kennen. Hanne Marquardt is degene geweest die deze methode, aangevuld met eigen ervaringen, grote bekendheid heeft gegeven in West-Europa.