Oncologie Reflexologie

Voor de meeste mensen zorgt de diagnose kanker voor grote angst, paniek, onzekerheid, hopeloosheid en gevoel van isolatie. Bijwerkingen van de behandelingen hebben een grote impact op het fysieke en emotionele gestel.

Onderzoek heeft aangetoond dat ondersteuning, door middel van voetreflexPlus massage, stress, aanwezige pijn, slapeloosheid, neuropathie, misselijkheid en vermoeidheid vermindert. Het werkt kalmerend,  brengt de geest tot rust en verhoogt de kwaliteit van leven.

Complementaire of alternatieve therapieën voor mensen met kanker mogen nooit een vervanging zijn voor reguliere behandelingen. 

Voetreflex massage is een ondersteunende therapie die kanker niet kan genezen, maar wel de bijwerkingen, van het vaak zware reguliere traject, een stukje dragelijker maken. De massages kunnen in alle fasen van de ziekte, tijdens of na de behandeling, plaatsvinden, ook palliatief. 

 

Na de behandeling
Na een behandeling tegen kanker kan je lichaam zeker een extraatje gebruiken. Met een voetreflexPlus massage wordt het proces van ontgiften voortgezet. De opgelopen en onvermijdelijke restverschijnselen kom je sneller te boven, slaapt beter, bent minder moe en kan beter ontspannen. Hierdoor komen ook vaak de vastgezette emoties los. Naast de positieve aspecten helpt een voetreflexPlus massage je dus ook ontspannen. En dat ontspannen verdien je na een emotionele en moeizame periode in je leven.

Eén keer per maand masseer ik bij Intermezzo in Zwolle, een centrum voor leven mét en ná kanker. De massages worden gegeven aan mensen met kanker en hun naasten.

  

Aanraken is liefdevolle aandacht, contact en verbinding!